Selecteer een pagina

Contact met het

BPF Expertisecentrum

Wilt u met ons in contact komen of wilt u meer te weten komen over Bpf of wilt u advies? Vul dan het contactformulier in of bereik ons via onderstaande gegevens.

Email

Info@bpfexpertisecentrum.nl

Telefoon

+31 6 294 498 28

Adres

p/a Notweg 6

1692 EM Hauwert

Contactformulier

Meest gestelde vragen

Hoe werkt BPF Expertisecentrum?

De kracht van het BPF Expertisecentrum is gelegen in het feit dat wij, door onze goede contacten, een brug kunnen slaan tussen de diverse partijen betrokken bij BPF Werkingssfeer. Met als doel in de eerste plaats zoveel mogelijk risico’s en kosten bij de werkgever weg te halen, maar ook er voor te zorgen dan anderen er hierdoor niet bij in schieten. Met andere woorden, wij zoeken naar oplossingen waar iedereen op de lange termijn bij is gebaat.

Wat is een BPF?

Een BPF is een bedrijfstakpensioenfonds. De aansluiting bij deze fondsen is verplicht voor bedrijven die vallen onder de werkingssfeer. De werkingssfeer is de omschrijving van werkzaamheden die een bedrijf moet uitvoeren wil het bedrijf verplicht zijn om aansluiting bij dat fonds te zoeken. Deze omschrijving wordt vastgelegd in de verplichtstellingsbeschikking. Alle actuele verplichtstellingsbeschikkingen vindt u hier terug.

Ik ben aangeschreven door een Bedrijfstakpensioenfonds, wat nu?

Stilzitten is geen optie, u moet actie ondernemen. Doet u dat niet dan is het pensioenfonds bij machte u een ambtshalve nota te sturen, ook als u niet verplicht bent om aan te sluiten. Het is namelijk aan u om aan te tonen dat dit niet zo is. De aansluit,- en bezwaar,- en vrijstellingsprocedures vallen voor een deel onder het bestuursrecht met fatale termijnen. Eenmaal overschreden is de weg terug lastig. Bovendien leidt dit vaak tot onnodige kosten. Bent u aangeschreven, neem zo snel mogelijk contact met ons op!

Zijn er kosten aan verbonden als ik contact met jullie opneem?

Nee niet direct, u mag ons altijd bellen. Maar wanneer het gaat om kennisdeling of advies zullen wij wel kosten in rekening brengen. Uiteraard informeren wij u hier vooraf en ondubbelzinnig over. Heeft u regelmatig vragen, dan loont het al snel om een abonnement voor onze telefonische helpdesk af te sluiten.

Regelen jullie ook mijn pensioen?

Nee, het BPF Expertisecentrum is nadrukkelijk geen pensioenadviseur. Wij hebben wel pensioenadviseurs in dienst, maar specialiseren zich op het uitzoeken of een onderneming verplicht is zich aan te sluiten bij een Bedrijfstakpensioenfonds. Heeft u behoefte aan pensioenadvies, neem dan contact met onze partner Pensioenadviesbureau Noord Holland op info@panh.nl of kijk op www.pensioenadviesnoordholland.nl