Selecteer een pagina

Onze experts

Onze experts staan voor u klaar om vragen te beantwoorden en-of u te voorzien van passend advies of coaching.

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden en tarieven?Neem dan contact met ons op.

Patrick Haga

Uw jurist

Patrick is na het afronden van zijn studie Nederlands Recht in 1996 tamelijk toevalligerwijs in de pensioenwereld terecht gekomen en heeft zich gespecialiseerd in bpf- en cao-vraagstukken (werkingssfeer). Met name de laatste jaren heeft hij gemerkt hoezeer het onderwerp ‘pensioen’ is gejuridiseerd. Echter, juist de juridische kennis van pensioen lijkt veelal beperkt. Ten onrechte, want de materiële gevolgen van het niet (of niet correct) inregelen van de arbeidsvoorwaarde pensioen kunnen immens zijn. Met Haga Pensioenrecht is Patrick actief op het snijvlak van pensioen en het arbeidsrecht. Patrick is een mr. in het overbrengen van praktische werkingssfeer kennis.

Harry Bouma

Uw adviseur

Harry heeft meer dan 30 jaar gewerkt in de verzekeringsbranche waarvan 15 jaar internationaal. Daarna is hij terecht gekomen in de wereld van bedrijfstakpensioenfondsen als fondsmanager StiPP. Vanaf 2015 is Harry zelfstandig en gespecialiseerd in werkingssfeer- en handhavingszaken en werkt voor BPF’n. en Verzekeraars. Zijn kracht is het bij elkaar brengen van schijnbaar tegengestelde belangen.

Robert Wognum

Uw consulent

Vanaf zijn opleiding Bank & Verzekeringswezen ging Robert direct aan de slag als pensioenadviseur. Als een van de eerste (en jongste) in Nederland behaalde hij zijn  WFT-Pensioen diploma en volgde onder andere de cursus Gecertificeerd Werkingssfeeronderzoeker bij Nederlands Pensioenbureau. Sinds de oprichting van zijn eigen Pensioenadviesbureau Noord Holland in 2015 is Robert zich in toenemende mate gaan toeleggen op het specialisme werkingssfeeronderzoek. Met als kers op de taart: een belangrijke bijdrage te leveren aan de 8.000 dossiers die door een grote verzekeraar zijn beoordeeld op werkingssfeer. De kracht van Robert is gelegen in zijn analytisch vermogen en het eenvoudig kunnen uitleggen van complexe zaken als pensioen en BPF-werkingssfeer

Wat onze klanten zeggen

“Ik heb Robert leren kennen als een gedreven persoon met brede kennis en ervaring met betrekking tot de verplichtstelling BPF. Hij brengt dit op zeer enthousiaste wijze met veel interactie en neemt daarbij “de ander” op praktische wijze mee hoe je het beste kan handelen. Ik wens Robert heel veel succes toe met zijn BPF Expertisecentrum.”

Richard Dupont

Manager Distributie - Onderlinge 's-Gravenhage

“Vanuit Robert zijn expertise (pensioen en specialisatie Bpf analyses) hebben wij als kantoor een second opinion gevraagd aan Robert Wognum. Hij heeft in 2 jaar tijd met een 4-tal collega’s namelijk 8000 dossiers geanalyseerd en op Bpf aansluiting onderzocht. Van 8.00 uur ’s ochtends tot 18.00 uur ’s avonds zijn er een 30 tal analyses van ons kantoor nagelopen. Groen, oranje, rood. Gelukkig kleurde het merendeel groen en een aantal oranje omdat er in de analyses een paar zaken niet voldoende waren gedefinieerd.

 Ik moet zeggen dat zijn werkwijze aan te bevelen is bij collega’s. Wij hebben deze dag veel geleerd en gaan in de toekomst zeker nog meer met elkaar werken.

 Robert is een serieuze analytische pensioenadviseur die je als collega zeer goed er bij kan hebben. Op het gebied van zijn specialisatie zouden meer maatschappijen een kritische blik moeten laten gaan over Bpf aansluiting. Onze ervaring is zeer positief.” 

Peter Akkerman

Pensioenadviseur - Akkerman Pensioenadviesbureau BV

“Ik heb Robert leren kennen als een toegewijde en kundige pensioenadviseur. Met name op het gebied van BPF-werkingssfeeronderzoek heeft hij een geweldige expertise opgebouwd door jarenlange ervaring op dit gebied. Voor vragen inzake wel of niet aansluiting bij een BPF kan ik Robert van harte aanbevelen.”

Francis van Hout

Pensioenadviseur, AOV-specialist, jurist en blogger - Pensioennext

“Met veel plezier denk ik terug aan de door Robert gegeven workshop “Struikelblokken van het BPF-onderzoek”. Robert profileert zich als een bewuste, enthousiaste spreker met veel knowhow op het BPF- en pensioenvlak. De Struikelblok-sessie was door zijn grondige voorbereiding en het geven van praktijkgerichte voorbeelden een zeer leerzame ervaring. Robert is in staat snel tot de kern van de vraag door te dringen. Door zijn praktische benadering en heldere uitleg achteraf heb ik een andere kijk gekregen op de complexe materie rondom het werkingssfeeronderzoek bij bedrijfstakpensioenfondsen.  

 Ik wens Robert Wognum veel succes toe met het BPF Expertisecentrum.

Jeroen van Kuijk

Districtmanager | WFT Gecertificeerd Adviseur Pensioen - Onderlinge 's-Gravenhage